Jornada sobre recollida de residus Porta a Porta incloent orgànica

La seu de la Mancomunitat de la Ribera Alta ha acollit la Jornada sobre recollida de residus Porta a Porta incloent orgànica, coorganitzada per Zero Waste Europe i l’Associació Valenciana Municipis Recollida Porta a Porta.

Les jornades van començar amb les intervencions de Paqui Momparler Orta (Presidenta de la Mancomunitat de la Ribera Alta), Kaisa Karjailainen (Mission Zero Academy), Joan Marc Simon i Ismael Casotti  (Zero Waste Europe).

L’encontre ha tingut molt bona acollida i han estat presents ajuntaments, mancomunitats i experts del sector que han pogut conèixer informació sobre sistemes de recollida selectiva de residus d’alta eficiència, en especial el sistema Porta a Porta que ha demostrat en diverses experiències ser el de major eficiència en la separació selectiva en origen de residus. A més s’han tractat aspectes claus com la reducció en la generació de residus per a reduir els nostres impactes ambientals i iniciatives innovadores de compostatge de residus orgànics.

Les ponències es van dur a terme per Montse Cruz i David Salán (Comissionats tècnics de les associacions de municipis catalans i valencians per a la recollida porta a porta, respectivament), Ignasi Cervera (Alcalde d’Orba i tècnic de medi ambient d’El Poble Nou de Benitatxell), Ainara Atorrasagasti (Regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Hernani) i Tamara Zaplain (Tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Hernani) i Óscar Giménez (Cap del departament de Medi Ambient de la Mancomunitat de la Ribera Alta).

A més van poder conèixer la Certificació Zero Waste Cities, una solució per a donar suport als ajuntaments en la seua transició per a zero residus i compartir opinions sobre com aconseguir les metes comunitàries de residus mitjançant la recollida porta-a-porta i la importància de tindre un enfocament de zero residus.

Altres Notícies